Фунгіцид Пергадо R 270 WG
Фунгіцид Пергадо R 270 WG - комплексний фунгіцид з міддю для захисту винограду і овочевих культур від помилкових борошнистих рос і бактеріозів.
Діюча Речовини: мандіпропамід 25 г/кг + оксихлорид міді 245 г/кг
Способ Дії: системно-контактний
Препаративна форма: гранули, що диспергуються у воді
Переваги фунгіциду Пергадо R 270 WG
- Утворює захисний «екран» під кутикулою ягоди й листка, забезпечуючи відмінний захист від хвороб.
- Ефективність не залежить від погодних умов.
- Попереджує зараження бактеріальними хворобами.
- Не впливає на ферментацію і смакові властивості вина.
- Має захисну, лікувальну й антиспорулянтну дію.
Механізм дії Пергадо R
Потрійна дію на патоген.
- Захисна дія — максимальна ефективність досягається при профілактичному використанні (до зараження культури).
- Лікувальна дія — використання через 28–48 годин після зараження.
- Антиспорулянтна дія — при обробці до утворення спор.
Рекомендації щодо застосування Пергадо
- Виноград. Пергадо R завдяки формуванню захисного «екрана» під кутикулою забезпечує найкращий порівняно з усіма іншими фунгіцидами захист суцвіть і ягід. Тому оптимальний термін для застосування препарату — фази висування й розрихлення суцвіть (одночасний захист від антракнозу, мілдью, краснухи, чорної гнилі) та ягода «рисина» — змикання ягід у грона. Найвища ефективність досягається при застосуванні Пергадо R у період ягода «рисина» — змикання ягід у грона після препарату Ридоміл Голд МЦ.
- Цибуля, томат. Пергадо R формує під кутикулою листка захисний «екран», який «росте» разом з листком і в такий спосіб попереджує зараження пероноспорозом незалежно від погодних умов. Найбільша ефективність досягається при застосуванні Пергадо R після Ридоміл Голд МЦ. Препарат містить мідь, тому його доцільно використовувати для профілактики бактеріозів у другій половині вегетації або після граду, злив, пилових бур, у разі пошкоджень комахами.
Яка норма витрат фунгіциду Пергадо?
Культура | Хвороба | Норма внесення, кг/л/га | Спосіб та час обробки | Кратність обробок | Строк останньої обробки (днів до збору врожаю) |
Виноградники | Мілдью, антракноз | 4,0–5,0 | Обприскування в період вегетації | 3 | 30 |
Цибуля | Перонопороз | 3 | 14 |
Томат | Фітофтороз, альтернаріоз, профілактика бактеріальних інфекцій | 3 | 30 |
Норма витрати робочого розчину: 600–800 л/га для виноградників, 200–400 л/га для овочевих культур.