ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ ЩИТОВИДНОЇ ЗАЛОЗИ
Строки достигання: Однорічник
Рослина для аматорського вирощування у відкритому та захищеному ґрунті, контейнерах, оранжереях. Вирощують тільки через розсаду. Оптимальна температура для пророщування насіння 26-28°С. Розсаду висаджують у відкритий ґрунт, після того як мине загроза заморозків. Рослина високоросла, потребує вирощування на шпалері та обов’язкового пасинкування (кожен тиждень). Погано переносить надлишок вологи, різкі перепади температури (особливо більше 30°С). М’якуш м’який, соковитий, ароматний, нагадує за смаком диню чи манго. Плоди пепіно заморожують, сушать, цукрують, з них готують смачне желе.
Висівають (місяць, глибина) — ХI-XII, 2 см
Схема висадки (см) — 35х70
Збирають (місяць) —VIII-IХ